Zonwering tipsEen zonwering is vooral in de zomer erg handig. Een zonwering zorgt er namelijk voor dat het zonlicht niet direct in uw huis schijnt. Hierdoor voorkomt u zonlicht in uw ogen en een grote stijging van de temperatuur in uw woning. Tevens beschermt de zonwering de meubels in uw woning tegen verkleuring. Er gaan echter vele verhalen over zonwering in het rond. Graag willen wij een aantal tips en fabels met u doornemen.

Tips zonwering

 • Maak uw zonwering niet schoon in de felle zon. Hierdoor kunnen vlekken op het doek ontstaan.
 • Een schaduwdoek boven uw terras, beschermt u tegen de felle stralen van de zon. Ze zijn een alternatieve vorm voor de parasol en verkrijgbaar in verschillende vormen, materialen en kleuren.
 • Als je bij het ontwerp van je huis of tuin rekening houdt met de zonnestand, kan je met een paar eenvoudige ingrepen een grote hoeveelheid hoogzomerzon buiten houden.
 • Een plantengroep in de buurt van je terras en aan de zonnekant van je huis geeft veel schaduw in de hoogzomer en laat zonlicht binnen in de andere seizoenen. Let op: de grootte en breedte van bomen en struiken speelt hier wel een rol. Grote loofbomen zoals eik of beuk kunnen gemakkelijk 25 m hoog worden, kleinere bomen zoals meidoorn of lijsterbes een tiental meter.
 • Een ruime dakoversteek of luifel aan de zuid- en/of westkant van je huis is een eenvoudige oplossing om de zon in de hoogzomer niet rechtstreeks in je leefruimte binnen te laten. Door de lagere stand in de winter en de lente krijgt de zon dan wel voldoende vrij spel en warmt de ruimte gratis op.
 • Heeft u last van de warmte in huis? Door middel van rolluiken, screens of rolluiken houdt u de zon buiten en is de binnentemperatuur goed te reguleren. Dit maakt zonwering ideaal als klimaatregeling.
 • Een zorgvuldig en efficiënt ventilatie- of zonweringsysteem bekijk je best samen met je architect en een specialist als je bouwplannen aan het maken bent. Alle werken nadien vragen veel kap- en breekwerk en worden dus veel duurder.

Fabels

 • Kunststof is plastiek en slecht voor de gezondheid, want het geeft giftige dampen. Kunststof geeft alleen bij verbranding giftige stoffen af, maar dat geldt voor alle materialen die je verbrandt.
 • Kunststof is statisch geladen en trekt hierdoor dus vuil aan. Dit is niet waar, kunststof wordt alleen statisch als u te lang op de zelfde plaats wrijft. Als u dit niet doet, wordt kunststof even snel vervuild als andere materialen. Echter is kunststof makkelijker te reinigen als bijvoorbeeld hout.
 • De opties voor zonwering zijn bij een dakvenster erg beperkt. In werkelijkheid zijn de opties juist erg groot bij uw dak. Zo kunt u ervoor kiezen om gordijnen te plaatsen, buitenzonwering, rolluiken en zelfs muggengaas. Er zijn dus voldoende opties voor uw dakramen.
 • Een rolluik geeft bij een regel of hagelbui erg veel lawaai. De nieuwste rolluiken zorgen niet alleen voor thermische, maar ook voor akoestische isolatie. Hierdoor worden de geluiden van het weer erg beperkt.

Oneindige mogelijkheden met zonwering

Zonwering offerteZoals u ziet zijn er vele opties en mogelijkheden voor een zonwering. Op deze manier is er een optie voor ieder zijn wensen. Door gebruik van de juiste combinatie zonweringen, wordt het meeste zonlicht uit uw huis gehaald. Bent u benieuwd naar de prijzen van de zonwering die u voor ogen heeft? Vraag dan via Mirbvba.be vrijblijvend een zonwering offerte aan. Mirbvba levert zowel rolluiken als zonneschermen, screens en markiezen tegen aantrekkelijke prijzen. U bezoekt de website via de bovenstaande link.