Tips voor de cv-ketel

 • Als u een nieuwe cv-ketel wilt kopen, raden wij u graag een hr-ketel aan. Dit model is veel zuiniger dan de meeste oude modellen en kan uw stookkosten met wel 15 tot 20% verminderen. Dit is gemiddeld €250,- euro per jaar!
 • Onderzoek wat uw warm watergebruik ongeveer is. Als u dit weet van uw woonsituatie, kunt u de nieuwe ketel hierop aanpassen en hoeft u niet een duurdere ketel te kopen dan u echt zou moeten hebben.
 • Zorg voor duidelijkheid met de installateur. Vooral over belangrijke zaken zoals onderhoud, bijkomende kosten (voorrijkosten, thermostaatkranen enz.) moet u weten waar u aan toe bent. Hoeveel betaalt u hiervoor? Heeft u garantie op uw cv-ketel? Met deze informatie kunt u de beste installateur zoeken die bij uw wensen past.
 • Voor een installateur is het prettiger om meerdere cv-ketels in één dag te plaatsen. Overleg daarom ook met uw buren. Meestal hebben die een cv-ketel uit het zelfde jaar. Hierdoor kunt u eventuele voorrijkosten met uw buren delen en misschien kunt u zelfs wel korting krijgen!
 • Vraag bij de gemeente na of uw gemeente ook aan subsidie doet voor energie zuinige cv-ketels.
 • Vergelijk offertes van andere bedrijven, voor u een installateur kiest. Sommige bedrijven zijn flink duurder dan de gemiddelde prijs. Zo kunt u dik 40% besparen op uw aankoop!

Offertes vergelijken

Wilt u direct offertes vergelijken? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij CV-ketel Nu. De installateurs leveren hoogwaardige verwarmingsketels tegen aantrekkelijke prijzen.

Tips voor een aangenaam klimaat

 • Regel de comforttemperatuur van uw woning per zone. Dit regelt u het best met radiatorthermostaten. Groepeer, al van bij de ontwerpfase, de leefruimtes die in een zelfde temperatuurzone vallen. U verliest op die manier minder warmte en krijgt overal de juiste comforttemperatuur. Onderstaand een schema per woonruimte. Bespaar, zorg voor de juiste klimaatregeling.
 1. de leefzone met zithoek, eetkamer en keuken: 22° C.
 2. de slaapzone: 18° C.
 3. badkamer en toilet: 22° C.
 4. de zone met berging, garage en/of de btechnische zone: 16° C.
 • Stel uw radiator- en klokthermostaat in volgens uw behoefte en leefgewoonte, maar regel ze niet continu zelf bij. U brengt de regelaar in de war waardoor u uiteindelijk minder energie gaat besparen. Gebruik alle functies van uw toestel en het zorgt zelf voor de juiste en meest energiezuinige regeling.
 • Laat uw verwarmingsinstallatie jaarlijks nakijken en afstellen door een technieker, met welke energiebron je ook stookt.
 • Verlaag de gemiddelde temperatuur in alle ruimtes met 1 °C (besparing van 5 à 7 % mogelijk).

Fabels over klimaatregeling

 • Een goede temperatuurregeling is duur.
  In de totale kostprijs van een verwarmingsinstallatie zal de kostprijs van goede radiator- of klokthermostaten geen grote meerprijs zijn. Bespaar hier niet op. Het heeft geen enkele zin om de beste ketel en brander uit te kiezen en dan voor een minder goede temperatuurregeling te kiezen. Dan gaat een groot deel van uw energiewinst verloren. Vraag het advies van een erkend installateur.
 • De technologie van elke radiatorthermostaat is dezelfde, dus maakt het niet zoveel uit welke ik kies.
  Dampgevulde radiatorthermostaten garanderen de meest nauwkeurige temperatuurregeling door hun snelle reactietijd.
 • Een klokthermostaat is een standaardpakket dat niet aangepast is aan mijn leefgewoontes.
  Een goed toestel kunt u instellen in functie van uw eigen specifieke leefgewoontes. Eenmaal dit gebeurd is, hebt u er geen omkijken meer naar. Het zorgt constant voor de juiste comforttemperatuur op elk moment van de dag en dit op de meest energiezuinige manier.