Hier vind je enkele handige tips voor de renovatie van platte daken

Op een gegeven moment kun je er echter niet meer onderuit, je hebt een plat dak dat ten einde is en deze moet dus gerenoveerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van rotting die langzaam maar zeker het dak versleten heeft, waardoor het nu een lelijk gezicht geworden of het zelfs zo ver is gegaan dat het dak gaten vertoont, die er op hun beurt voor zorgen dat er lekkage ontstaat. Hoe dan ook, je wilt dat renovatie hiervan goed gebeurt, maar ook dat je er niet te veel aan kwijt bent. Je weet immers ongetwijfeld wel iets leukers om je geld aan uit te geven dan aan je dak. Vandaar dat wij, in samenwerking met L. Vos Dakwerken uit Brussel, je in dit artikel enkele tips om de renovatie van platte daken zo goed en voordelig mogelijk te laten gebeuren.

Probeer zoveel mogelijk zelf te doen

Zelf je dak renoveren, dat klinkt een beetje heel optimistisch en inderdaad is het zo dat je de hoofdtaken hieromtrent beter aan professionals over kunt laten. Het gaat hier namelijk om een behoorlijk technisch en complex werkje namelijk. Echter is het wel mogelijk om kleine neventaken zelf op je te nemen, zodat de mensen die bij je aan het werk zijn zich alleen bezig hoeven te houden met het echte werk en dus sneller klaar zijn. Dit betekent uiteraard ook dat je hen minder uren hoeft uit te betalen, waardoor je goedkoper uit bent. Dingen die je bijvoorbeeld prima zelf kunt doen zijn het zowel vooraf als achteraf opruimen van troep op het dak.

Laat gelijk ook isolatie aanleggen

Dit klinkt misschien wat in strijd met het geld besparende wat we zojuist hebben genoemd omdat een dakisolatie natuurlijk niet gratis is, maar als je beter kijkt, zal je inzien dat dit toch niet zo onvoordelig is. Door van twee afzonderlijke werken één grote opdracht te maken, zal je op den duur juist geld besparen. Want door van deze situatie, hoe vervelend deze ook is, gebruik te maken, zorg je ervoor dat de bouwvakkers slechts eenmaal hoeven te komen, waardoor ze (in totaal) ook een minder hoge prijs zullen vragen. Daarnaast is het zo dat dakisolatie er gelijk voor zorgt dat er meer warmte in je huis blijft, wat als voordeel heeft dat je energierekening omlaag zal gaan.

Vervang ook direct de dakgoten en de zink

Het is dus handig om gelijk dakisolatie aan te laten leggen, maar dit is niet enige wat je het beste gelijk kunt laten doen. Ook de dakgoten en de zink zijn ongetwijfeld namelijk al aan vervanging toe en dit is, om dezelfde reden als hierboven, het juiste moment om dat te doen.