Dakisolatie

4 Tekenen dat uw dakisolatie aandacht vereist

Functioneert uw isolatie niet meer naar behoren? Voel je vaak de kou in de winter en de warmte in de zomer? Dan kan het tijd zijn om een ​​dakreparatieploeg te vragen om uw bestaande isolatie te controleren, repareren of vervangen. Dit zijn tekenen dat uw dakisolatie wat aandacht nodig heeft. Zorg ervoor dat u op hen let.

1 Uw isolatie is niet langer energiezuinig

Een van de belangrijkste redenen om dakisolatie aan te schaffen, is om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Dat betekent dat u de airconditioner of verwarming minder hoeft aan te zetten en meer op uw energierekening moet besparen.

Als het goed is geïnstalleerd, kan dakisolatie tot 20 procent besparen op uw maandelijkse kosten voor verwarming en koeling. Als dat niet het geval is, is het onwaarschijnlijk dat u die besparingen zult realiseren.

Dus hoe weet u of uw isolatie niet zo energiezuinig is als zou moeten? Let niet alleen op uw energierekening, maar let ook op of het uw huis koel houdt in de zomer en warm in de winter. Zo niet, dan is het misschien tijd om er wat aandacht aan te besteden.

Isolatie

2 Je hebt het een lange tijd gehad

Uw isolatie moet ongeveer elke 20 jaar worden vervangen. Als u het huis heeft geërfd, of al lange tijd geen onderhoud aan uw dakisolatie heeft uitgevoerd, kan het lonen om de klus zo snel mogelijk te klaren.

Oude isolatie is immers waarschijnlijk minder effectief. De kans is groot dat er tegenwoordig ook meer geavanceerde, veiligere en efficiëntere producten op de markt zijn.

Branden veroorzaakt door oude, vuile isolatie vormen ook een ernstige en potentiële bedreiging. Zeker als de isolatie is aangebracht voorafgaand aan recente wet- en regelgeving. Laat het bij twijfel nakijken.

3 Uw isolatie brengt gezondheidsrisico’s met zich mee

Laten we het in dat verband eens hebben over de gezondheidsrisico’s van oude isolatie. Na verloop van tijd kunnen ongedierte, vuil, stof en ander vuil zich ophopen in uw dak en allergenen en ziektekiemen door uw huis verspreiden. Knaagdieren en andere dieren vinden het ook heerlijk om zich thuis te voelen op het dak, waardoor uw isolatie kapot gaat.

Dat kan een groot probleem vormen voor mensen met allergieën en astma, en ook de algehele luchtkwaliteit en de gezondheid van het huishouden beïnvloeden.

Nieuwere isolatie is gemaakt om allergenen te verminderen, en veel fabrikanten bieden 100% allergievrije producten aan om nadelige gezondheidseffecten te voorkomen.

dak

4 Uw isolatie is door water beschadigd

Ten slotte is een belangrijke reden om uw isolatie te vervangen of te repareren, als deze is beschadigd door water. Dit kan gebeuren tijdens regen en storm, wanneer water via kieren en spleten in de dakspouw komt. Als het wordt gelaten, kan de isolatie gaan schimmelen. In dat geval zal het vrijwel zeker vervangen moeten worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *