Goede dakisolatie

5 factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van dakisolatie voor uw huis

Een goede dakisolatie kan u tot 50% besparen op uw energierekening, die in de winter ongetwijfeld hoog zal zijn. Isolatie werkt als een deken die de overdracht van warmte voorkomt. Het zit meestal ingeklemd tussen het dakoppervlak van uw huis en het dakdek. Het vermindert uw energieverbruik in termen van verwarming, vermindert uw ecologische voetafdruk en elimineert condensatie in het gebouw.

Hier zijn een paar factoren die u met uw dakbedrijf moet bespreken met betrekking tot dakisolatie:

isolatie

Evalueer de huidige staat van uw huis

Voordat u enige isolatie toevoegt, moet u de staat van het bestaande dak en de zolder controleren. Als je eerder isolatie had die nu vochtig ruikt of er beschimmeld uitziet, lekt je dak. U moet dat laten repareren voordat u nieuwe isolatie installeert. U moet ook eventuele doorhangende of gespleten spanten laten repareren.

Bovendien is het belangrijk om een ​​architect de maat van uw spanten te laten controleren. Als ze ondermaats zijn, zou je een volledig geïsoleerd dak kunnen hebben, waardoor er minder warmte naar het dak kan komen in geval van een sneeuwstorm. De verhoogde sneeuwbelasting als gevolg van de verminderde smeltsnelheid zal leiden tot het structureel falen van uw dak.

gebouw

Hoe goed is uw zolder verzegeld

Voordat u nieuwe isolatie krijgt, moet u openingen, gaten en scheuren afdichten die luchtbeweging tussen binnen en buiten mogelijk maken. Dit zorgt ervoor dat uw gewenste temperatuur behouden blijft. Hoewel het belangrijk is om de openingen op zolder af te dichten, is er op een zolder nog steeds een zekere mate van ventilatie vereist. Een expert moet u helpen de balans te vinden tussen ventilatie en het afsluiten van uw zolder.

Welke R-waarde is vereist

R-waarde is de classificatie die wordt gebruikt om de thermische weerstand van een materiaal per vierkante inch materiaal te definiëren. Er zijn minimaal vastgestelde R-waarden voor alle nieuwe woningen die variëren tussen verschillende rechtsgebieden. Om de energierekening te verlagen, wordt u aangemoedigd om de uwe ten minste boven de minimum gespecificeerde waarde in te stellen. De beste manier om uw R-waarde te bepalen, is door een professional dit te laten doen nadat hij uw pand heeft beoordeeld en al uw specificaties in gedachten heeft gehouden.

isolatiematerialen

Van welk materiaal je huis is gemaakt

De constructiematerialen van uw huis hebben een enorme invloed op de thermische massa die u gaat hanteren en zijn daarom een ​​belangrijke factor om te overwegen. Materialen als baksteen en beton zijn in staat om warmte op te slaan en heel langzaam af te geven. U moet ook rekening houden met uw deuren en ramen. Ramen met dubbele beglazing kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan het besparen van grote hoeveelheden warmte in uw huis.

Waar uw huis zich bevindt

Houd rekening met het klimaat op uw locatie, aangezien u isolatie nodig heeft die de warmte binnen kan houden, de warmte buiten kan houden of een delicaat evenwicht tussen beide kan vinden. In warme klimaten wilt u meer reflecterende isolatie dan bulkisolatiematerialen zoals glasvezel, omdat de eerste voorkomt dat stralingswarmte de woonruimtes binnendringt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *